torstai 1. elokuuta 2024

Satokausi alkaa

 Satokausi on alkamassa tälle kaudelle. Pieni parvekepuutarha tuottaa chilien lisäksi hieman tomaattia, kurkkua ja yrttejä. 

Kausi on ollut hyvä. Ainakin siinä mielessä että vielä ei ole mikään tuholaisinvaasio päässyt valtaaamaan paikkoja. Ihan ihmeellinen vuosi siihen nähden että kahtena edellisenä on saanut taistella ötököiden kanssa. 

Itse meinasin tuhota ison osan sadosta. Rakentelin uutta kastelujärjestelmää loman ajaksi. Tai siis oikeastaan vanhaa, eli riepupunoksia saaviin, joiden toinen pää veteen ja toinen kasvualustaan. Ja tietenkin rakentelin niitä viimeisessä kiireessä eli edellisenä iltana. 

Laitoin vesisaavin samalle korkeudelle kuin parvekkeen altakastelualtaat. Rakennelma oli hieno ja sain kaikki ruukkukasvitkin saman saunajakkaran päälle. 



Ja ei kun tyytyväisenä nukkumaan. Aamulla on aikainen lähtö. Aamusta pieni tarkistus puutarhalla ja oivallus että homma ei toiminutkaan ihan niinkuin ajattelin. Oli ihan liian tehokas järjestelmä. 



Kun huomasin tilanteen oli taksi melkein jo pihassa hakemassa. Äkkiä ruukut alas jakkaralta ja samoin iso vesisaavi. Muuta en ehtinyt tehdä, kuin ottaa videon katastrofista muutaman päivän päästä tulevalle kotimiehelle. Olin varma, että hukutin kasvit. 

Kasvualustana on kookos, joka saattaa olla tukemassa että pahinta ei tapahtunut. Käytännössä kookoksessa asuvat ovat passiivisen hydron avulla kasvavia. Juuret työntyvät vesialtaaseen kaikissa tapauksissa. 

Mitään mullistavaa ei tapahtunut ja nyt satokausi näyttää oikein hyvältä. 


Säilöntään perehdytään seuraavaksi. Jotakin hilloa, jotakin kuivattua, jotakin kastiketta :)