Chilisatoa on vähitellen kerättäväksi saakka, joten on hyvä aika ryhtyä miettimään mitä siitä tekisi talvikauden iloksi. Yksi suosikki kautta aikojen on ollut chilihillo. Suosikkiohjeeni on yksinkertainen ja helposti toteutettava. Variaatioita voi tehdä chilin lajikkeita vaihtamalla tai lisäämällä erilaisia raaka-aineita ja hedelmiä.
Nyt tein vain yksinkertaisena ja pohjana punaiset paprikat. Yhtä hyvin sen voi tehdä satokauden tomaattien pohjalle.
Tarvitset
2 kg hillottavia aineksia:
Paprikaa, pilkottuna
Chiliä, oman maun mukaan sopiva kasa
Lisäksi voit laittaa tomaattia, omenaa, appelsiinia yms.
3-4 dl litra vettä
1,5 dl Omenaviinietikkaa
1,5 kg Hillosokeria
Sauvasekoitin
Puhtaita lasipurkkeja
Valmistus
Pilko paprikat ja chilit pienemmiksi. Jos haluat pitää sattumia hillokkeessa niin pilko ihan pieniksi. Itse käytän sauvasekoitinta keittämisen jälkeen niin isompia sattumia ei juuri ole valmiissa tuotteessa.
Lisää kattilaan vajaa litra vettä.
Palauta keitos levylle ja jatka keittämistä.
Lisää hillosokeri ja omenaviinietikka muiden ainesten joukkoon. Tarkista maku ja säädä haluamaasi suuntaan. Anna keitoksen poreilla n. 15 min. Seuraa hillosokeripussin ohjetta niin onnistut parhaiten.
Laita hyvissä ajoin myös lasipurkit ja kannet kiehuvaan veteen steriloitumaan. Tarkista kansien osalta että siellä ei ole muovia mukana. Muovi helposti vääntyy kuumassa vedessä, eikä sen jälkeen enää sovi purkkiin.
Kun hilloke on sopivan sakeaa niin otetaan pois levyltä. Hillo purkitetaan piripintaan ja laitetaan kannet päälle. Jäähtyessään ne ovat ilmatiiviitä ja säilyvät hyvin kylmässä.
Ja sitten ei muuta kuin odotellaan herkutteluhetkiä. Hillo sopii erinomaisesti vaikka juustojen kanssa. Toisaalta en tiedä ruokaa mihin se ei sopisi :D
Ai hitsi, aika täydelliseltä hillolta kuulostaa. Heti keksii muutaman ruoan, jonka kanssa se voisi sopia paremmin kuin hyvin.
VastaaPoistaT. Tyylimurun Tiina
Minusta se sopii kaiken kanssa oikein mainiosti :)
PoistaMoi! Kuulostaa tosi mielenkintoiselta yhdistelmältä. Voisitko jossain postauksessa vinkata, mihin hilloa voi käyttää? Itse asiassa chilliä ja paprikaa sisältäviä reseptejä saisi olla enemmän.
VastaaPoistaHillo sopii erinomaisesti vaikka juustojen kanssa. Toisaalta en tiedä ruokaa mihin se ei sopisi. Jäätelöön ja jugurttiin se on mysö täydellistä samoin kuin hyvän pihvin päälle.
VastaaPoista