torstai 13. huhtikuuta 2023

Kevätkylvöt ja talvehtijat

 Nyt on kevät edennyt niin pitkälle, että on jo ollut ihan pakko tunkea sormia multaan. Tai ei minulla mitään multaa ole, mutta kookoskuituun nyt kuitenkin :D

Parvekepuutarhan syyshommat ovat jääneet vähän vaiheeseen. Monet asiat ja ruukut oli vielä pesemättä. Niistä oli hyvä aloittaa ensityöt. Ruukkuihin ei tänä vuonna tule mitään, joten ne päätyvät varastoon. 

Vuoden taimikylvöt ovat epäonnistuneet täydellisesti. Chilit eivät itäneet useammankaan yrityksen jälkeen. Siispä siitä on luovuttu jo kokonaan. Talvehtijat ovat sitten nyt paljon arvokkaammassa asemassa kuin koskaan aikaisemmin. 

Lemon Drop on eniten voimissaan ja se päätti jo lähteä marjomaan. Se asuu vielä sisällä ja saa olla jatkossakin, jotta varmasti pysyy hengissä. 

Kukkia se on tuottanut jo kauan ja nyt yhtäkkiä on pukannut myös bodeja vauhdilla. Pian pääsee jo maistelemaan uutta satoa. 
Ihan hyvän kokoisia jo löytyy. Toivon örkitöntä jatkoa, sillä enää ei oikein kemiallisia esteitä voi laittaa kun satokausi on alkanut. Lemon Drop on lajike josta kaikki pitävät. Siksi ihan hyvä että juuri tämä on päässyt uudelle kasvukaidelle. 

Starfish-chili mahdollisesti myös selviää. Pukkaa ainakin tuoretta lehteä kokoajan. Sen kanssa vielä odotellaan vähän. Nagoissa ei ole mitään elämää havaittavissa. En ole niitä poistanutkaan, koska varmaan odotan vielä ihmettä :D

Muuta sitten vähän alkuun. Kaapin perukoilta löytyi muutama erittäin itänyt peruna. Pistin ne isoihin ruukkuihin varttumaan. Katsotaan saako niistä satoa tänä vuonna. 
Isoissa ruukuissa on paikat vielä tomaatille ja kurkulle. Niiden taimet löytyvät tänä vuonna puutarhalta. 

Parvekkeella on myös pieni ansari, jossa on perinteisesti ollut salaatteja ja yrttejä chilien väleissä. Tällä kertaa aloitin ruohosipulilla. Ruukku on ihan kaupan heviosastolta peräisin. Ne ovat ihan hyvin jatkaneet elämäänsä ja tuottaneet lisää maukasta syötävää. 

Kukan siemeniä laitoin joku aika sitten ja haa! Ne lähtivät itämään. Krassia pääsi kokeilemaan ulkoilmaelämään ansariin. 
Yöksi olen nuo vielä peitellyt harsolla. Siellä on hyvä köllötellä yöt ja nautiskella sitten auringosta päiväsaikaan iman peitteitä. 

Joko teillä on keväthommat aloiteltu? Miten on idättämiset onnistuneet? Tämä kysymys siksi, että olen ollut kuuntelevinani, että muillakin on ollut ongelmaa siemenien kanssa tänä vuonna. 

Toinen blogini on myös päivitetty Sinun hyvä Elämä

4 kommenttia:

 1. Niinpä, kevät lähti yhtäkkiä vauhdilla eteenpäin. Toivottavasti idut kasvavat hyvin.

  Aurinkoista kevättä sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, auringon osalta ainakin nyt näyttää hyvältä :)

  VastaaPoista
 3. Sinulla on niin ammattimaisen näköistä hommaa tuo 👍🏻 yritän ottaa oppia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Jos tällä pitäisi elää, niin taitaisi huonosti käydä. Iloa ja hyvää mieltä tulee kyllä aina kasvien kanssa.

   Poista

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.