sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

Taimitarhalla vartutaan

Hyvässä vauhdissa on taimien kasvu. Sen vasta huomaa kunnolla kun tarkastelee otettuja valokuvia pikkutaimista. 

Vihreä chilin taimi pienessä purkissa

Ainoa siemen, jota en nyt ole vielä saanut itämään on Rocoto Montufar, jonka sain lahjoituksena. Yksi siemen vähän aloitti, mutta kuoli ennenkuin sai sirkkalehtiä esille. Viimeinen siemen on vielä idätyslautalla keräämässä voimia. Pääsi sinne tomaattien kanssa, jotka jo purkitin tänään. 

Escondida chilin taimi lähikuvassa

Escondida-chili komeilee tällä hetkellä suurimpana ja vankimpana taimitarhassa. Se on kotoisin saman nimisestä kaupungista New Mexicon osavaltiossa. 
Tämä on uusi tuttavuus minulle. Kuvausten perusteella helppo kasvatettava. 

Osaan purkeista lisäilin multaa ja myös istutin uudelleen kun olivat kasvattaneet turhan pitkäksi varttaan. Kevyesti kaarelle ja taas sai kasvin hyvin mullan alle. Tavoitteena vahva taimi, jollaiseen on mahdollista kun multakerros ulottuu riittävän lähelle ensimmäsitä lehtiparia. Taimiruukut ovat aika matalia. Pitäisi löytää syvempiä joku kerta. Näiden etu on se, että saa pienelle alallle paljon purkkeja. Seuraavassa purkinvaihdossa päätyvät pyöreisiin purkkeihin ja ne vievät määrällisesti jo tuplatilan. 

Tänään purkitettiin myös tomaatit ja laitoin rohkesti muutaman kurkun siemenen myös multaan. Voi olla että liian aikaisin. Katsotaan nyt mitä tapahtuu. 

4 kommenttia:

 1. Täälläkin jo mullat hankittu, ehkäpä jotain saisi aikaiseksikin tänä vuonna :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät kyllä houkuttelee laittamaan sormet multaan :)

   Poista
 2. Onhan se parasta kun taimi lähtee kasvamaan. Vaikka ei kai se aina takaa satoa..mulla enempi vähempi epäonnistuneta kokeiluja, sato siis jäänyt puuttumaan. Kyse ei ollut chileistä, ja syykin taisi olla huolimaton puutarhuri itse, mutta kyllä joku päivä olisi kiva onnistua sadon tuotannossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin kyllä on :D Useammankin kerran olen saanut kasvatettua vain kivoja vhiherkasveja kesäksi.

   Poista

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.