lauantai 13. elokuuta 2022

Satokausi jatkuu

 Parvekepuutarha on saanut olla hetken aikaa ihan rauhassa. Arkiset työt ovat alkaneet ja aktiivisuuden kohteet ovat olleet muualla kuin kasvukauden seuraamisessa. Niinpä pieni puutarha on saanut olla ja kypsyä ilman ahkeraa seuraamista. 

Tänään oli ilo kerätä satoa ja sitähän riitti 😊 Käytännössä kaikkia kasvattamiani lajikkeita oli tarjolla käyttöön. 

Valkoisella lautasella on kypsiä ja erivärisiä chilipalkoja.


Aikaisemmin olin huolissani kun Naga Morisch ei näyttänyt tuottavan mitään, eikä sen kukkiin tuntunut muodostuvan siitepölyä lainkaan. Tänään kun kurkisteli oksien alle niin aikaisempi huoli osoittautui turhaksi. Nuo kun kypsyvät niin niitä riittää niin itselle kuin toisillekin iloksi. Toivotaan lämmintä ja aurinkoista loppukesää. 

Naga Morisch chilin oksia joissa kiinni useita vihreitä hedelmiä.


Yksi pieni Naga Morisch oli jo kypsynyt. Tätähän maistellaan varman heti 😋

Kädessä sormenpään kokoinen punainen Naga Morisch, taustalla valkoinen lautanen jossa on erivärisiä chilipalkoja.


Noiden muiden käsittely ja tulevaisuus on tässä kohden vielä auki. Pitää tutkia mitä hyvää voisi niistä laittaa. Osa päätyy tuoreena suoraan käyttöön. Osa kaipaa taltiointia jossakin muodossa ja talvivaraksi. 

Tomaatit ovat vihdoin kypsymässä. Poimin pois myös erittäin piikkisen mörkökurkun. Joku virhe siinä yksilössä kun kasvoi niin piikkiseksi ja on tässä kohden jo hieman yliaikainen. 

Parvekkeen ruskealla pöydällä on etualalla tomaatteja ja yksi kurkku. Taustalla näkyy parvekkeen puutarhaosa.


Hyvä on taas puutarhurin olla. 

8 kommenttia:

 1. Ihania satojuttuja! Meillä pikkupikku kasvihuoneessa kypsyy kirsikkatomaatteja ja toinen kurkkukin on jo tulossa, Odotan sitä innolla. Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä melkein tuo tomaattisato oli kerralla korjattu :D Omia kannattaa odotellakin. On ne vaan paljon parempia kuin ostetut. Aina. Voi olla tietty mielikuvakin, mutta ei sillä niin väliä.

   Poista
 2. Löytäisipä chilihullu mieheni taas intonsa chilin kasvatukseen. Naga Morisch taisi olla se hyvänmakuinen. Se jokin, mitä kaupoissa usein näkee ja minkä nimeä en nyt muista, ei minusta ole maultaan yhtä hyvää. Meillä kasvoi parhaimmillaan viittä eri lajia, kun mies niitä jaksoi kasvatella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lajivalikoima on itsekasvattaen monipuolisempi ja saa eri takoituksiiin sopivia palkoja. Ehkä se chilikärpänen vielä puraisee.

   Poista
 3. Herkullisen näköistä, melkein tuntee chilin potkaisun. Meillähän ei tule kuin marjaa ja hedelmää, mutta ..anoppi olikin innostunut kasvihuoneesta ja salaattia, tomaattia, kurkkua virtaakin nyt sieltä. Ja on hyviä.
  T. Tyylimurun Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuone olisi kyllä ihan mahtava paikka kasvattaa kaikenlaista. Tuo meidän parveke ei tietty siitä paljon eroa, mutta on kuitenkin eri asia toimia korkeuksissa kuin maan päällä :)

   Poista
 4. Oi olen niin kateellinen näistä! Onneksi täälläkin saatiin tänä vuonna useampi tomaatti! Kärsivät aina valitettavasti lomareissujen ja mökkeilyn aikaan :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tomaatit ovat aika hakusessa täälläkin. Ei ole ollut hyvä vuosi niillä. Vartta ja kukkia riittää, mutta hedelmää ei tule.

   Poista

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.