lauantai 5. helmikuuta 2022

Chilin säilöntä


Chilejä säilöin kevyeen etikkaliemeen edellisestä sadosta. Hyvin ovat kestäneet säilytystä. Nämä sopivat käytännössä ihan mihin tahansa. 

2 dl vettä
reilu 1 dl valkoviinietikkaa ja tavallista sekaisin
ruokalusikallinen sokeria
vajaa 1 tl merisuolaa
loraus sitruunamehua pullosta

Liemen ainekset kattilaan ja kiehumaan sekin hetkeksi. Säilöntä puhtaaseen purkkiin ja jos mahdollista piripintaan ja korkki kiinni. Purkki umpioi itsensä ja näin se säilyy pidempään. 


 

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Oikein hyvä ohje, tykkäsin kun ei tullut liikaa sokeria. Kuitenkin säilyy, vaikkakin purkki hupenee kovaa vauhtia. 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään noista itsekin. Mukava lisuke moneen ruokaan ja säilyy hyvin jos ei tule syödyksi nopeaan tahtiin :)

      Poista

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.