Chilejä säilöin kevyeen etikkaliemeen edellisestä sadosta. Hyvin ovat kestäneet säilytystä. Nämä sopivat käytännössä ihan mihin tahansa.
2 dl vettä
reilu 1 dl valkoviinietikkaa ja tavallista sekaisin
ruokalusikallinen sokeria
vajaa 1 tl merisuolaa
loraus sitruunamehua pullosta
Liemen ainekset kattilaan ja kiehumaan sekin hetkeksi. Säilöntä puhtaaseen purkkiin ja jos mahdollista piripintaan ja korkki kiinni. Purkki umpioi itsensä ja näin se säilyy pidempään.
Kiitos ohjeesta! Oikein hyvä ohje, tykkäsin kun ei tullut liikaa sokeria. Kuitenkin säilyy, vaikkakin purkki hupenee kovaa vauhtia. 😄
VastaaPoistaTykkään noista itsekin. Mukava lisuke moneen ruokaan ja säilyy hyvin jos ei tule syödyksi nopeaan tahtiin :)
Poista