maanantai 18. huhtikuuta 2022

Puutarhapäivitys

 Taimitarha kasvaa ja tuntuu vaan leviävän kokoajan. Luonnollista kasvua, mutta pöytäpinta-ala alkaa olla kohta käytetty. 

Eilen lähti pääsiäisvieraiden mukana viisi isoa tainta adoptioon. Tänään olikin sitten urakkana saattaa viimeiset taimiruukuissa olleet taimet isompiin kasvupaikkoihin. Ja taas on koko tarha täynnä. Viisi adoptoitavaa tuolla vielä odottaa loppusijoituspaikkaansa. 

Ikkunan edessä oleva pöytä täynnä taimia, oikeassa reunassa on valkoista paperia jonka päällä mullanvaihto paikka

Tilli kukoistaa edelleen. Se jaksaa nyt tuottaa iloa kasvullaan ja nyt näyttää jo oikein hyvältä. 
Kukkaruukku, jossa kasvaa jo 10 cm korkeita tillinvarsia
Kasvamassa on myös korianteria ja persiljaa, mutta niiden into ei ole samaa luokkaa tillin kanssa. Aikaisempin vuosina persilja on kasvanut hyvin. Talvehtikin useampana vuonna ulkona ruukussa. Keväällä vain heitin sekaan hieman uutta siementä. Viime syksyn vihannespunkkiepidemian vuoksi hävitin käytännössä kaikki kasvit ja kasvualustat parvekkeelta. 
Taimitarha ja valaisimet samassa kuvassa. Valaisintanko, josta riippuu kolme erilaista kasvivaloa.

Valaisinsysteemi on hyvin sekalainen, mutta näyttää toimivan siitä huolimatta. Olen yhdistänyt ihan itse (:D) neljä kasvivaloa. Aikaisemmin ne roikkuivat kaikki verhotangosta, mutta koska niissä oli kovin lyhyet johdot niin olen päätynyt siihen että irtovalaisimet ovat loisteputken suojissa kiinni klipseillä. Ei ole romahtanut tai mikään irronnut vielä koskaan. Valoa riittää ja se kaikki on erilaista. 

En siis omaa mitään hienoja kasvatustelttoja tms. Kotitarveviljelijälle tämä on ihan riittävää :) 

4 kommenttia:

 1. Hauskalta näyttää siellä sinun kasvattamossa :). Olin jo unohtaa tillin esikasvatuksen, kiitos muistutuksesta, pitää laittaa purkkiin kasvamaan. Yleensä olen aina kylvänyt tillin suorakylvönä, mutta viime vuonna ajattelin, että pitää kokeilla yhden tillipuskan esikasvatusta, jotta saisi varhaista satoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Tuo tilli kasvaa viime kesäisen tillin siemenistä. Eka kertaa sain sen ylipäätään kasvamaan.

   Poista

 2. Aivan ihana pöytäpuutarha. Me olemme myös tänä vuonna innostuneet erilaisten hyötykasvien kasvattamisesta mökillä, mutta hirveästi kokemusta asiasta ei löydy. Hyvä tietää, että ei tarvitse sen kummempia vempaimia, kun omaksi tarpeeksi kasvattelee. Kasvualustaa eli, mikä sopisi parhaiten millekin kasville, olemme pohtineet. https://www.kaiwur.fi/viherrakentajille/mullat-kuorikatteet/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ovat päässeet jo parvekkeelle jatkamaan kasvuaan. Kookoksessa kasvavat tänä vuonna kaikki. Uusi kokeili siinä :)

   Poista

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.