lauantai 4. maaliskuuta 2023

Hidasta kevättä

Tänä vuonna taimitarha on varsin kitukasvuinen. Tammikuussa on piiloteltu ensimmäisiä siemeniä. Kasvua ei juurikaan. Saattaa tulla puutarhakesä tästä. Onneksi valmiita taimia on saatavilla, vaikka ne itse kasvatetut ovat aina niin rakkaita pienestä alustaan saakka.

Suurimmat ja ihmeellisimmät tässä. Hädin tuskin sirkkalehdillä nämä paprikat.


Habanero kasvaa ujosti. Saavat varttua jos ovat varttuakseen. Varsinainen kasvukausi on toki vasta alkamassa. Lisävaloa eivät ole saaneet tänä vuonna. Taitaa tosi paljon vaikuttaa ylimääräinen valo. 


Löysin siemenpankistani pari vuotta jäähyllä olleen ananaskirsikan siemeniä. 

Idätyslautalla on edelleen siemeniä. Ovat itäneet mutta eivät kasvaneet. Vettä olen niille vain lisäillyt, jospa innostuisivat vielä. Tai innostuisin itse niitä hoivaamaan paremmin. 

Taimipöydän on vallannut palapeli, joka on vielä kesken https://www.instagram.com/p/CpKyX3HN2ei/ 
Parinviikon päästä siitä ehkä päästään ja pikkualut pääsevät vähän parempaan kasvupaikkaan. 

Toisen blogini olen myös päivittänyt. Kurkkaa myös muuta elämää chilien takaa https://www.kinanen.fi/kurssikeskus/ 


10 kommenttia:

 1. Ihanaa, kun tulee kevät, saan minäkin alkaa pohtia takapihan pienen kasvihuoneen tonkimista ja uusia istutuksia... Minusta chilin taimet näyttävät hyviltä (mutta en juuri tästä touhusta mitän tiedäkään... ;) ). Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terhakat pienet ovat, mutta kasvu hidasta tänä vuonna. Onneksi kasvukausi on vasta alkamassa niin ehtivät hyvin, jos vaan pysyvät hengissä.

   Poista
 2. Ai että, kasvien kasvattaminen ja kasvun seuraaminen on niin palkitsevaa puuhaa - riippumatta siitä, kuinka hyvin lopulta edes onnistuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta. Vähän niinkuin pilkkiminen. Prosessi on tärkeämpi kuin lopputulos.

   Poista
 3. Jospa ne siitä innostuisivat 👏 Kai se luonnonvalo joskus meidät taas löytää. Toivon, että pääset vielä herkuttelemaan! Terkuin Tyylimurun Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Niin minäkin toivon. Aurinkoa kaipaa niin itsekin jo.

   Poista
 4. Ananaskirsikka? Ihan kuin olisin joskus törmännyt tähän nimen, mutta en kirveelläkään muista, mikä se on. Toivottavasti se kasvaa, että päästään nähdä, millainen siitä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedät varmasti marjan. Sillä on monta nimeä: ananaskirsikka, muilta nimiltään karviaiskoiso, kapinkarviainen, kapinmarja, tai inka-marja
   Oranssi peukalopäänkokoinen marja lläpikuultavien lehtien ympäröivänä. Löytyy usein kakun päältä. Aivain mainioita syötäviä muutenkin. Hinta sitä luokaa että kaupasta en ole ostanut, mutta muutaman kesän viljellyt parvekkeella hyvällä sadolla.

   Poista
 5. Itse en ole aloittanut mitään hommaa vielä. Meillä on kaksi satoa mennyt hukkaan, en tiedä mitä teemme väärin. Ensimmäinen sato oli valtava...Perunoita kyllä tuli viime vuonna ja se oli siinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuodet vaihtelevat vaikka perusasiat olisivat samat. Itsellä tulevaan kauteen ei vielä ole syntynyt isompia odotukuksia. Onneksi vielä on aikaa.

   Poista

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.