lauantai 9. huhtikuuta 2022

Ensimmäinen kukka ilahduttaa

Taimitarha kukoistaa ja kasvaa odotetusti. Kasvit nauttivat auringon valosta ja sen kyllä huomaa. Lisävalo ja -lämpö on edelleen käytössä lisääntyneestä auringonvalosta huolimatta. Katsotaan sitten miten se näkyy seuraavissa sähkölaskuissa 😜

Pienet kasvit ovat jo osittain nuppuisia. Ja sitä ensimmäistä kukkaa odotetaan aina innolla. Tuskin siitä mitään hedelmää vielä tulee, mutta on kaunis katsella. Ja antaa se samalla paljon toivoa elämästä tämän kummallisen maailmanajan keskellä. 

Chilikasvi mustassa istutusruukussa. varren keskivaiheilla avautuva kukka
Ensimmäinen kukkija ei ole oikeastaan chili, paremminkin paprika. Sweet Apple Kambe on uusi tuttavuus. Luonnehdinnat ihan maukkaalta kuulostavia. Mehukas, paksulihainen ja hedelmäinen makea paparika. Omenainen makuvivahde ja sopii monenlaiseen käyttöön kesäkeittiössä. 
Avautunut kukka, taustalla aurinkoinen ikkuna
Tänään kukka oli jo avautunut kunnolla. Ensimmäinen kuva on eiliseltä. Aurinko paistaa ikkunasta. Piti siirtää kasvi toiseen paikkaan jotta saisi paremmat näkymät kukkaan. 
Lähikuva kukasta tummalla taustalla
Tummaa taustaa vasten piirtyy kukan kauniit muodot hyvin. 

Tapahtuu taimitarhassa muutakin. Yllätystillit varttuvat myös ja ovat edelleen hengissä. Ei voi muuta kun ihmetellä itsekin 😂
Tilli kasvaa ruukussa ja näyttääkin jo siltä eli lehdet haaroittuneet ja avoimet
Tilliä tulossa ruokapöytään!

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Niinpä, siitä jaksaa innostua joka vuosi uudelleen :)

      Poista
  2. Yllätystilli😁 Tilliä tarvii kyl aina. Taitavasti kasvatat kun monenlaista satoa tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuo taisi lähteä kasvuun tyyliin eka kertaa ikinä. Viime syksynä unohtui parvekelaatikkoon puutarhan tilli ja se varisti siemenet käsiin. Pakkohan ne oli kerätä talteen. Niistä nyt sitten iloitaan.

      Poista

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.