lauantai 1. huhtikuuta 2023

Kevätkuulumisia

 Pieni päivitys on paikallaan, vaikka mitään erityistä ei ole taimirintamalla päässyt tapahtumaan. 

Tänä vuonna ei siemenestä idättäminen ei ole ollut mitenkään hollillaan. Senkin minkä on saanut itämään, kuolee ja kuihtuu pois. Olen laittanut useampaan kertaan uusia siemeniä varttumaan. Ilman tulosta. Tässä kohtaa voi jo varmaan luovuttaa ja ymmärtää että tänä vuonna parvekepuutarha kukoista toisten kasvattamien taimien voimalla. Ei se ole huono vaihtoehto sekään. 

Säälittävät taimet pääsivät vielä koekaniineiksi Vahinkovarastokeskuksesta taltioimaani Farmi-kasvulaariin. En ole ennen vastaavaa kokeillut vaikka aika hydrokasvatusta on parvekkeellakin ollut uusien kasvulaarien kautta. Passiivista sellaista. 


Paketissa oli valmiina kaikki muu paitsi se ravinteikas vesi, jota käytetään. 


Siispä säälittävät taimet pesuun. Huomasin kaikkien kohdalla että juuristo on kehittynyt vajavaisesti. Kokeiluun kelpaavat kyllä. Jos olisi varaa valita useista taimista, niin nämä olisivat varmaan yhtä vaille kaikki päätyneet poistoon. Siispä purkkiin ja rakeita päälle. Rakeiden tarkoitus on lähinnä pitää taimi pystyssä. Tarkoitus on että juuristo jää purkin ulkopuolelle ja nautiskelee suoraan ravinnevettä ilman multaa tai muuta kasvualustaa.


 Valmis tuli. Ehkä ne sieltä vielä kurkottavat aurinkoa kohti :D Yhden piskuisen taimen kohdalla kerkesin tietenkin hukkaamaan sen nimitiedon. Paprika tai chili se on kuitenkin. 

Kaikki ei onneksi ole niin surkeaa tänä keväänä. Olen saanut onnistuneesti talvehtimaan Lemon Dropin. Se kukoistaa ja varmasti jaksaa ulkokauteen saakka.  Nagat sinnittelivät pitkään, mutta lopulta pudottivat kaiken ja nyt on purkeissa vaan kuivat rangat. Ei silmun silmua näkyvissä. 

Lemon Drop on yksi suosikeistani ruuan valmistuksessa, joten mennään tämä kesä sillä. 

Se on kukkinut jo jonkin aikaa, mutta pudotellut kukkansa. Nyt ne tuntuvat jo vähän paremmin pysyvän kiinni. Kevätaurinko tekee tehtävänsä. Aina se kukka on vaan yhtä kaunis ja tervetullut. Näillä mennään.

Rohkeasti laitoin nyt kesäkukkien siemeniä myös esikasvatukseen. Tulee jotain jos on tullakseen. 

Miten sinulla on keväthommat edenneet? 

Mukavaa huhtikuuta sinulle. Kiitos kun kävit. 


8 kommenttia:

 1. Harmi, että kaikki eivät ole sopuisasti kasvaneet. Pidän kyllä asenteestasi, että tällä kertaa näin, ei maata kaada. Onneksi se lemppari on sieltä tulossa! Täällä tuijien latvoja leikattiin, jotta tuuheneminen alkaisi, mutta muuten ulkopuutarhassa puuhailua saa vain haaveilla. T. Tyylimurun Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuodet ovat erilaisia. Luulen että iso osavaikuttaja on että en ole antanut lisävaloa enkä lisälämpöä taimille. Nuo viimeiset nyt ovat olleet noita parisenttisiä ainakin kuukauden verran :D

   Poista
 2. Tähän mennessä olen onnistunut tappamaan kaikki helpoimmat ja aikaisemmin menestyneimmätkin kukkani (https://viaperasperaadastra.com/2023/03/31/3-x-maaliskuun-kuva/). Kukkalaatikko minulla on, joten ei muuta, kuin uusi yritys käyntiin 😂 .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutun oloinen menetelmä. Mulla tänä vuonna tupannut kuolemaan kaikki. Taimitarhaan täytyy turvautua sitten kesemmällä.

   Poista
 3. Mitenkään ei ole edenneet. Mutta tänään ajatteilin hiukan alkaa pihalta poistamaan tuota lunta, mikä ei ole vielä sulanut. Ja tyhjennän kukkapenkit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavia keväthommia. Minä poikkesin puutarhalla hakemassa narsisseja parvekkeelle. Ei tullut, mutta tuli ihanasti hehkuvia keltaisia orvokkeja. Muut taimet ymmärsin vielä jättää sinne odottamaan.

   Poista
 4. Hyvältä ja niin freesiltä näyttää 😎

  VastaaPoista
 5. Kiitos :) Talvehtinut chili tuottaa jo hyvin uutta satoa.

  VastaaPoista

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.