sunnuntai 18. syyskuuta 2022

Nagakastike

Onkin hetki päässyt heilahtamaan viimeisestä postauksesta tänne. Korjataan nyt tilannetta :) 

Naga Morichit ovat pääosin valmistuneet ja piti varmuuden vuoksi kerätä jo satoa talteen ja laittaa käyttöön. Osa päätyi kuivaukseen. Osa päätyi pakastimeen. Ja viimeisestä osasta nyt sitten kokeilen erilaisia mukavia tuotteita. 

Ensimmäisenä kokeiluun päätyi kastike, jota voi sitten laittaa ruuan päälle tuomaan aromaattisuutta. Jätin näihin kokeiluhin ja tutkimuksiin pienimmät yksilöt. Loput näistäkin päätyy sitten kuivattuna talvivaraksi. 

Ohjeen raaka-aineita. Etualalla valkoinen syvä lautanen jossa on chilejä. Taustalla sipulia, valkosipulia, inkivääriä ja iso öljypurkki

Tänään tarvitsin: 

  • muutamia nagoja
  • omenaviinietikkaa n. 1 dl
  • inkivääriä, n. 70 g tuoretta
  • paprikaa, 2 kpl
  • tomaattia, 4 kpl
  • valkosipulia, 1 kpl
  • sipulia, 2 kpl
  • limen mehua, vajaa desi
  • öljyä, 1/2 dl
  • suolaa
  • hieman sinappia
  • korianteria
Sipulit ja chilit tehosekoittimessa. Kuvattu ylhäältä päin.

Näin valmistin:

  1. Ainekset pilkotaan pieniksi tehosekoittimella tms. 
  2. Laitetaan kattilaan
  3. Lisätään öljy ja viinietikka sekä loput mausteet
  4. Kiehautetaan ja annetaan sen jälkeen poreilla n. 15 min
  5. Loppusilauksen tein sauvasekoittimella
  6. Mausteiden tarkistus
  7. Ja purkitus. Purkitin puhtaisiin desinfioituihin lasipurkkeihin. Itse keitin purkkeja vedessä 10 min. Muoviset kannet käytin nopeasti kuumassa vedessä. 
Kaikki ohjeen ainekset kattilassa, kuvassa on mukana myös lasta jolla hämmennetään keitosta.

Näin käytin

Ensimmäinen satsi pääsi heti käyttöön ja huomasin sen sopivan oikein hyvin päivällisenä olleiden paistettujen lohipalojen päällä. 

Kuvassa on purkki täynnä valmista kastiketta. Purkki on suljettu ruskealla kannella.


6 kommenttia:

  1. Jes, sadonkorjuussa! Aikamoisen herkkukastikkeen taioit. Kyllä kelpais! T. Tyylimurun Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihan maukasta kyllä tuli. Tosin sellaista että saan ihan itse syödä kaikki herkut :D Mukavan tujakkaa.

      Poista
  2. Mahtavaa, että chilejä voi pakastaa, kuivata sekä sekoittaa kastikkeeseen. Näin niitä pääsee käyttämään pitkään sadonkorjuun jälkeen.

    VastaaPoista
  3. Ne siis ehtivät kypsyä! Superhyvän kuuloinen kastike!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ehtivät. Olen ihan innoissani. Vieläkin on parvekkeella satoa vähän saatavilla.

      Poista

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.