lauantai 8. lokakuuta 2022

Nagat talteen

 Syksy on edennyt hyvää vauhtia ja piskuisen parvekepuutarhan antia on korjattu. Kaapit ovat täyttyneet herkuista, joita on varmasti riittävästi taas yhden talvikauden varalle. 

Naga Morich, joka antoi ihmetyksiä alkuun on lopulta tuottanut kelpo sadon. Hedelmä on raikas ja aromikas. Olen sitä kokeillut vähän sinne ja tänne ja aina tuntuu sopivan. Annostelussa on vielä vähän säätämistä, sillä itse en pidä kuitenkaan ihan tajuntaa räjäyttävästä poltteesta. Vahvaa aromia saa kyllä olla ruuassa. 

Nagat talteen. Lautasellinen kirkkaan punaisia chilejä.


Lahjoittelin niitä myös eteenpäin alan taitajille. Kiitokseksi sain aivan mahtavaa chiliöljyä, jossa oli hyödynnetty Nagojani. Meinasin ensin kysyä että kuinka hyvin säilyy. Parin päivän jälkeen se kysymys ei enää käynyt mielessäkään :D Purkki oli jo puolessa. 

Itse olen öljyjä hyvin vähän laittanut. Pitää varmaan perehtyä aiheeseen tarkemmin. Siellä on vielä paljon löydettävää. 

Osaa olen kuivannut. Kuivuria en omista. Sauna ja ilmakuivaus ovat toimineet hyvin. Sauna on saanut myös omaa uudenlaista raikkautta Nagan viehättävästä aromista. Huomattavasti parempi kuin kuivuvien sienten tuoma tuoksu ;D

Nagat talteen. Punaisia chilejä kuivumassa sinisellä lasilautasella.


Kasvit toin jo sisälle. Ne piti laittaa uuteen ruukkuun. Hieman väkivaltaa tuli käytettyä juuriston osalta, sillä ne olivat päässeet kasvulaatikossa leviämään ihan kunnolla ja läpäisseet tiensä vesialtaaseen. Ruukut eivät niille varmaan riittävän kokoisia ole. Katsotaan mitä tapahtuu. Ensitöikseen toinen tiputti loukkaantuneena lehtiään. Nyt tilanne on rauhoittunut ja näkyy uusia kukkiakin. 

Nagat talteen. Chilikasvi parvekkeella. Oksilla on paljon punaisia ja vihreitä chilejä.


Ajattelin leikata ne vielä jossakin kohtaa. Lisävaloa eivät saa ennen kevättä. Ikkunan edessä toki asustavat.

5 kommenttia:

  1. Oi mitä nameja! Nagaa löytyy harvakseltaa kaupoista, mutta silloin kun löytyy niin täytyy aina ostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olen ihan myyty näiden makukirjon ja hienon armonin vuoksi. Suosittelen kyllä. Harvoin on kaupassa tarjolla.

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Nam, herkullinen sato. Kuulostaa muuten tuo chiliöljy aikas ihanalle. Mä laitan pannulle välillä ihan Pirkan, öhöm, jotain chiliöljyähän se, mutta itse tehty varmasti parempaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan mainiota on ollut. Aikaisemmin oli itselläkin kaupan tuotteita ja hyvähän nekin ovat. Nyt ei ole tullut ostettua kun tuota satoa tulee omiin tarpeiksi riittävästi.

      Poista

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.