sunnuntai 6. marraskuuta 2022

Marraskuun tilanne

Marraskuu on menossa jo hyvää vauhtia. Vielä on saanut nauttia parvekepuutarhan antimista. 

Yöpakkasia on jo monin paikoin ollut, mutta kerroksiin se ei ole vielä päässyt vaikka on jo lähellä ollut. 

Naga Morichit otin sisälle jo aikaa sitten ja koitan niitä talvettaa. Kunnon tiloja sille touhulle ei ole, mutta jos pääsevät ihan vaan sisällä ensi kasvukauteen niin hyvä juttu. 

Marraskuun tilanne

Kun otin ne sisälle, niin alkoivat vinhasti kasvamaan ja lykkäämään uutta kukkaa. Ei niistä kukista mitään tule, mutta ovat olleet toki kauniita koristuksia varsissa. Kasvu oli niin vauhdikasta, että katto rupesi lähestymään. Tänään päätin leikellä niitä vähän piemenniksi. Ihan tapille on kuitenkaan rohjennut laitaa. Puoli metriä ehkä nyt kuitenkin. Paremman näköiset oksat laitoin maljakkoon, jos vaikka tekisi juuria. En ole sitäkään hommaa ennen kokeillut. Näkee sitten. 

Viimeisen podin poimin siitä myös käyttöön. Nyt ei jäänyt yhtään kasvatettavaa siihen jäljelle.

Marraskuun tilanne

Huone missä asustavat on aika pimeä. Aamuaurinkoa sinne osuu, jos sattuu paistamaan. 

Parvekkeella kukitaan edelleen :) Kehäkukat jaksavat ilahduttaa edelleen. Olen keräillyt niistä siemeniä tulevalle kaudelle talteen. Samettikukat ovat myös vielä täydessä iskussa. Heräsivät kukkimaan vasta kun ilmat viilenivät. 

Marraskuun tilanne

Ja pari chiliä siellä koittaa sinnitellä. Niitä en siirtele muuta kuin kompostiin sitten kun antavat periksi. Lemondropista poimin useamman kypsän podin pois ja vielä jäi muutamia yrittäjiä odottelemaan aurinkoa ja lämpimämpää säätä. 

Marraskuun tilanne

Starfish on pudottanut jo lähes kaikki lehtensä ja muutama yrittäjä on vielä sielläkin varsien päässä. Tästä tykkäsin kovasti. Pian saan laittaa uutta tulemaan. Tästä ei ole talvehtijaksi, vaikka miten koittaisi :D

Marraskuun tilanne

Jääkaappi on täynnä chilihilloja ja kirsikkaviiniä. Niitä on suunniteltu lahjoitettavaksi joulun aikaan pois. Tuli taas kaikkea satoa reilusti oman tarpeen. Mukava harrastus, mutta kaapit tuppaavat loppumaan kesken. 

4 kommenttia:

  1. Hyvät joululahjat sulla jo valmiina. Mikä oiskaan parempi kuin itse tehty ja syötävä! Mukavaa marraskuun jatkoa!
    T. Tyylimurun Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina :) Hieman ennalta-arvattavaa mutta uskoakseni varmasti maistuvaa. Kaikenlaisia kokeiluja on kiva aina tehdä.

      Poista
  2. Tutut ja sukulaiset! Lahjoita muutama purkki tuliaiseksi, näin kaappitilan tilanteen helpottamiseksi 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin tapahtui, chilitonttu on kiertänyt ja jakanut kohta parikymmentä hillopurkkia maailmalle. Vielä jäi omaan tarpeeseen erittäin riittävästi.

      Poista

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.