sunnuntai 15. tammikuuta 2023

Ensimmäiset taimet purkissa

 Nyt on hyvä aika laittaa purkkeihin ensimmäiset taimet. Vähän rääpäileitä nuo ovat, koska tänä vuonna ei ole lämpöä ja valoa liiemmin ollut niille tarjolla. 

Taimihuoneen pöydänkin on vallannut iso palapeli joka vie sieltä kaiken tilan, joten lämpömattoja yms ei ole levitelty. Tosin sähkön hintakin mietityttää, vaikka ainahan harrastukset maksavat. Mennään näillä. Talvehtijoita on edelleen neljä hengissä. Naga tosin pudottelee nyt lehtiään kovaa tahtia. Saa nähdä kuinka niiden kanssa käy. 

Uusia taimia on vain vähän tälle vuodelle. Kaapit ovat täynnä edellisen vuosien satoa, joten sen takia ei tarvitse kasvattaa mitään. Enempi harrastusmielessä. Pari ihan koristechiliäkin on taas taimella :) Vähän kauneutta parvekkeelle.

Ensimmäiset taimet purkissa

Ensimmäiset taimipurkit. Sieltä ne sitten ponnistavat vähitellen isommaksi. Laitoin heiveröiset taimet ihan uppeluksiin kookosrouheeseen. Jospa varsi vähän vahvistuisi. 

Ensimmäiset taimet purkissa

Löysin vähäksi aikaa lämpimän paikan sohvan takaa. Meillä ei ole ikkunalautoja, joita voisi hyödyntää. Kovin isoksi nuo eivät voi tuolla varttua. Alkuun kyllä. 

Ensimmäiset taimet purkissa


Viimeinen Montufarin siemen näyttää elämän merkkejä. Viime vuoden aikana koitin idättää saamiani siemeniä, mutta ne eivät itäneet mihinkään. Yksi siemen oli lautalla koko viime syksyn ja hävitin vasta kun tälle vuodelle ryhdyin uutta lauttaa valmistamaan. Viimeinen siemen pääsi sinne yrittämään. 
Ja siinä on elämää, tosin hyvin hitaasti alkavaa. Nyt kovasti jännitetään jaksaako se varttua kasviksi saakka. Hyviä vinkkejä tämän hoitamiseen otetaan vastaan!

Ensimmäiset taimet purkissa


4 kommenttia:

 1. Hmm, vähentääköhän sähkön hinta tätä harrastusta? Mutta oikeassa olet tietenkin, että jokainen harrastus maksaa jotain! Toivottavasti taimet lähtevät hienosti alkuun ilman lämpöjuttujakin.

  VastaaPoista
 2. Luulen, että himoharrastajat huolehtivat lämmöstä :) Moni kasvattaa taimia kasvihuoneisiin ja silloin pitää kaikki olla kohdallaan alusta saakka niin taimista tulee vankat ja hyvinvoivat. Katsotaan nyt luovutanko vielä sähkön säästämisessä. Voi hvyin olla.

  VastaaPoista
 3. Olisiko hyödyllistä miettiä sellaista ratkaisua, kuin jokin LED-valo-kasvuvalaisin. Olen kuullut, että tiettyjen valoaaltojen pituuksista on kasveille hyötyä. LEDit eivät kovin paljoa kuluta, mutta ne eivät lämmittakaan. Tietääkseni ratkaisu ei ole kovin halpaakaan 🤔. Mutta jos chilit olisivat saaneet siitä potkua kasvuun, voi siitä olla hyötyäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa valoista onkin ledeinä, ovat vaan virittämättä. Lähinnä tuo 24/7 lämpömatto (tai matot) on se enemmän kuluttava osio. Tällähetkellä kasvatuspöydällä on iso palapeli, joten nuo ei mahdu mitenkään sinne sekaan vielä :D

   Poista

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.