perjantai 24. toukokuuta 2024

Nyt vaan odotellaan satoa

Kesä on ihan tuossa tuokiossa jo kalenterinkin mukaan täydessä vauhdissa :) Ihan parasta aikaa vuodesta. 

Parvekepuutarha on tälle vuodelle valmistunut ja kaikki kasvatit ovat löytäneet paikkansa. 

Kaikki muu paitsi puutarhan hoitaminen on turhaa, vai miten sitä sanotaan?
Olen luonteeltani ahkera hyötypuutarhuri joka ammentaa paljon hyvää mieltä ja iloa pienellä plantaasillaan. Alkuun koko intohimo kehittyi isommilla viljelyksillä omalla pihalla. Muuttojen mukana viljelyala on vähitellen pienentynyt. Merkitys ei ole päässyt muuttumaan, ehkä vain tiivistymään.
Mikä sinulle tuo elämäniloa ja antaa eväitä omalle hyvinvoinnille?
Tällä viikolla mietin pienen puutarhan hoitamisen merkitystä hyvinvointiin toisessa blogissani. Yllättävän moneen asiaan pienikin puutarha ja tai luonnon kanssa eläminen voi merkitä. Näitä ajatuksiani voit käytä lukemassa täältä:


Parvekkeen kasvualustat ovat suuria altakastelualtaita, pieni ansari sekä muutama iso puutarharuukku. Niissä on jokunen neliö kasvupaikkaa. Chilit viihtyvät hyvin aurinkoisella parvekkeella. Lasikaiteeseen on ollut tarpeen laittaa valoa taittava läpinäkyvä kangas. 


Kaikenlaista hedelmää ja podia jo pukataan :) Se kertoo siitä, että kasvit viihtyvät paikallaan eivätkä ole stressaantuneet muutosta ulos. Tämä Lemon Drop on talvehtinut hienosti jo pari vuotta. 2 kommenttia:

  1. Kiva kun satoa tiedossa! Omalle hyvinvoinnille onkin just tärkeää saada tehdä asioita mitkä tuo iloa ja rauhoittaa mieltä. Pieni lenkki metsässä tehoaa itselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä. Se mikä tuo itselle iloa on ihan parasta. Sitä pyrin itsekin viljelemään elämässä. Paljon mukavampi kohdata sitten niitä muitakin asioita :)

      Poista

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.