tiistai 2. elokuuta 2022

Chilihillo 2022

Chilisatoa on vähitellen kerättäväksi saakka, joten on hyvä aika ryhtyä miettimään mitä siitä tekisi talvikauden iloksi. Yksi suosikki kautta aikojen on ollut chilihillo. Suosikkiohjeeni on yksinkertainen ja helposti toteutettava. Variaatioita voi tehdä chilin lajikkeita vaihtamalla tai lisäämällä erilaisia raaka-aineita ja hedelmiä. 

Nyt tein vain yksinkertaisena ja pohjana punaiset paprikat. Yhtä hyvin sen voi tehdä satokauden tomaattien pohjalle. 

Punaisia paprikoita pöydällä

Tarvitset

2 kg hillottavia aineksia:
Paprikaa, pilkottuna 
Chiliä, oman maun mukaan sopiva kasa
Lisäksi voit laittaa tomaattia, omenaa, appelsiinia yms. 

3-4 dl litra vettä
1,5 dl Omenaviinietikkaa
1,5 kg Hillosokeria

Sauvasekoitin
Puhtaita lasipurkkeja


Valmistus

Pilko paprikat ja chilit pienemmiksi. Jos haluat pitää sattumia hillokkeessa niin pilko ihan pieniksi. Itse käytän sauvasekoitinta keittämisen jälkeen niin isompia sattumia ei juuri ole valmiissa tuotteessa. 

Punaisia ja keltaisia chilejä leikkuulaudalla

Lisää kattilaan vajaa litra vettä. 

Pilkotut chilit ja paprikat neljän litran kattilassa

Keitä paprikat ja chilit lähes kypsiksi. Ota pois liedeltä ja anna hetki jäähtyä. Sauvasekoittimella saat keitoksen pieneksi. Voit määritellä sakeuden sopivaksi. 

Palauta keitos levylle ja jatka keittämistä. 

Soseutettu chili-paprika seos kattilassa kiehumassa

Lisää hillosokeri ja omenaviinietikka muiden ainesten joukkoon. Tarkista maku ja säädä haluamaasi suuntaan. Anna keitoksen poreilla n. 15 min. Seuraa hillosokeripussin ohjetta niin onnistut parhaiten. 

Laita hyvissä ajoin myös lasipurkit ja kannet kiehuvaan veteen steriloitumaan. Tarkista kansien osalta että siellä ei ole muovia mukana. Muovi helposti vääntyy kuumassa vedessä, eikä sen jälkeen enää sovi purkkiin. 

Hillopurkkeja tarjottimella puisen pöydän päällä

Kun hilloke on sopivan sakeaa niin otetaan pois levyltä. Hillo purkitetaan piripintaan ja laitetaan kannet päälle. Jäähtyessään ne ovat ilmatiiviitä ja säilyvät hyvin kylmässä. 

Ja sitten ei muuta kuin odotellaan herkutteluhetkiä. Hillo sopii erinomaisesti vaikka juustojen kanssa. Toisaalta en tiedä ruokaa mihin se ei sopisi :D

4 kommenttia:

  1. Ai hitsi, aika täydelliseltä hillolta kuulostaa. Heti keksii muutaman ruoan, jonka kanssa se voisi sopia paremmin kuin hyvin.

    T. Tyylimurun Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta se sopii kaiken kanssa oikein mainiosti :)

      Poista
  2. Moi! Kuulostaa tosi mielenkintoiselta yhdistelmältä. Voisitko jossain postauksessa vinkata, mihin hilloa voi käyttää? Itse asiassa chilliä ja paprikaa sisältäviä reseptejä saisi olla enemmän.

    VastaaPoista
  3. Hillo sopii erinomaisesti vaikka juustojen kanssa. Toisaalta en tiedä ruokaa mihin se ei sopisi. Jäätelöön ja jugurttiin se on mysö täydellistä samoin kuin hyvän pihvin päälle.

    VastaaPoista

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.