perjantai 29. maaliskuuta 2024

Herbario rehottaa

 Chilin ja muoden taimien kasvuvauhti kiihtyy. Työhuone alkaa vaikuttamaan viidakolta, vaikka vielä ovatkin aika rajatulla alueella kasvamassa. Jokainen taimi kaipaa vähitellen enemmän tilaa ympärilleen. Nyt jo lehdet takertuvat toisiinsa ja siirrellessä tulee vaurioita lehtiin. 

Taimet varttuvat kookoksessa, joten niitä pitää punnita päivittäin. Ei tosin vaakaa käyttämällä vaan ihan käsituntumalla. Kookoksesta tykkään kovasti keveytensä vuoksi, mutta sen kanssa saa olla tarkkana että ei tuhoa kuivuuteen taimia tai vaihtoehtoisesti hukuta niitä :D
Päivittäin punnittuna saa jokainen noin suurinpiirtein sopivasti vettä ja lannoitusta. 

Lannoituksena tällä hetkellä Puutarhan kesän Tomaatti ja chiliravinne 

Taimia olen muistanut punnita, mutta talvehtijat meinasin unohtaa kokonaan. Ne nuupauttivat lehtiään kun olivat jääneet liiaksi huomiotta. Onneksi virkistyivät aika pian saatuaan vettä ja ravintoa. Ne elävät saviruukuissa jotka ovat täynnä juuristoa. Pitänee kevään edetessä ja ennen ulos siirtämistä tehdä juuristolle jotakin leikkaavia toimenpiteitä ja toivoa sitten parasta. 

Muutama taimi on jo päässyt uuteen kotiin :) Ihana on kun saa niitä eteenpäin, että eivät päädy hukkaan siinä kohtaa kun parvekepuutarhan kokoonpano on riittävä. 

Vielä on muutamia taimia tarjolla halukkaille. Katso edellisestä postauksesta tarjotin. LemonDropit ovat loppu, mutta muita vielä löytyy. 


Bolivian Rainbow pääsi kokeilemaan arktisia olosuhteita parvekkeelle. Taimia on useita, koska varmaan jokainen siemen lähti liikkeelle niin voi hyvin tehdä kokeiluja yhdellä taimella. Toistaiseksi on voinut hyvin ja myös kasvanut lasitetun parvekkeen ansarissa. Yöllä on kyllä hallaharso päällä, eikä pakkasta ole ollut. Saa nähdä pärjääkö lämpimille saakka. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.