Alkuun kerrottakoon, että en ole ammattilainen, vaan ihan tavallinen kotitarvekasvattaja.
Yrityksen ja erehdyksen kautta olen saanut chilejä menestymään viimeiset 10 vuotta. Satoa on tullut vaihtelevasti eri kasvukausina. Olen kuitenkin saanut paria alkuvuotta lukuunottamatta vuoden tarpeisiin chilejä.
Eri lajikkeet kiinnostavat ja kokeilut suuntaavatkin joka vuosi löytämään jonkun uuden lajikkeen. Tälle vuodelle olisi jopa valinnanvaraa jo idätys onnistuu.
Ruuanlaitossa suosin mietoja lajikkeita. Niillä varmistan että ruuasta nauttivat muutkin kuin minä. Itselläni on makutoleranssi kyllä noussut ihan eri leveleille kuin muulla perheellä.
Joku aika sitten perheen aikuinen nuoriso halusi saada kokemuksia viime kesän tulisimmasta lajikkeesta, Moruga Chocolatesta.
Tähän chiliin ei todellakaan kannata koskea käsin. Vahvuutta riittää.