sunnuntai 6. helmikuuta 2022

Ceviche

Katsoin ohjelmaa Villen keittiö 30 minuutissa
Perun jaksossa oli mukana kansallisruokana chevicheä. Sitähän piti kokeilla ja hyvää tuli. Tätä on tullut tehtyä jo monet kerrat. 

Ceviche:

  • siikafilettä kilon verran
  • ½ kg sitruunoita
  • ½ kg limeä
  • 1 kokonainen valkosipuli, hienonnettuna
  • 1 punasipuli
  • inkivääriä
  • suolaa & mustapippuria
  • 2 ruukkua tuoretta korianteria
  • aji- tai habanerochiliä tai mitä sattuu olemaan ja mistä tykkää

Fileoi kala ja leikkaa se kuutioiksi. 

Siikapalat leikattuna tasakokoisiksi

Siikapalat


Purista limeistä ja sitruunoista mehu ja yhdistä ne kulhossa, johon lisätään hienonnettu chili, korianteri ja punasipuli. 

Mausteet pieneksi

Mausteet

Mausta suolalla ja pippurilla. 

Kaikki ainekset sekoitettuna ja liemi lisätty niihin

Sekoitetaan ainekset

Kaada kastike kalan päälle ja sekoita. Anna marinoitua vartin verran kylmässä.

Lopputuloksena aivan mahtavan aromikasta kalaa 🙂 

Valmis  ceciche astiassa

Valmista tuli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.