maanantai 16. toukokuuta 2022

Taimet matkustavat

 Vuoden alussa suunniteltiin, että lähdetään nuoremman tyttären kanssa viettämään viikonloppua Rovaniemella asuvan vanhemman tyttären luokse. Minä äitinä tietenkin innostuin aiheesta ja heti ryhdyin suunnittelemaan mitä taimia vien tuliaisiksi mennessäni 😄

Pian suunnitelmat muuttuivat kun korona tuli kylään ja piti sen kanssa viettää aikaa melko kauan. Matkaliput siirrettiin melkein parin kuukauden päähän. H-hetki oli viimein viime viikonloppuna. Niinpä oli pakattava taimet ja roudattava ne yöjunalla Rovaniemelle. 

Taimet olivat jo melko paljon isompia kuin mitä oli alkuperäinen suunnitelma. Paketoiminen oli hauskaa ja haasteellista. Kurkun taimen sentään ymmärsin jättää kotiin. Se olisi katkennut varmaan jokatapauksessa matkan aikana. 

Taimikassi junan makuuvaunun sängyn päällä. Se mahtuu juuri ja juuri tilaan.

Junan hytti on melko pieni ja yrttikassia ei saanut muualle kuin kanssani samaan sänkyyn. Hyvin me sinne sovimme. 

Rovaniemellä paketit avattiin ja arvioitiin matkan rasituksia. Hyvin olivat pärjänneet, vaikka olivat janoisia pitkän matkan jälkeen. 

Neljä isoa tainta pöydällä. Taimien takana iso televisioruutu.

Kotona sisällä olevat taimet ovat myös päässeet jo ulos. Hyvin ovat pärjänneet. Hallarason sisällä ovat olleet yöt, mutta pian saa senkin jo jättää pois. Kurkut ovat pääosin vielä sisällä. Yhden laitoin ennen viikonloppua ulos kokeeksi ja se on hyvin pärjännyt muiden mukana. Ehkä ne loputkin uskaltaa pian laittaa. 

Parvekepuutarhan kasvulaatikoissa on taimet kasvamassa


Ihan mahtavaa saada kasvustoa vähitellen omille paikoilleen jatkamaan kohti kesää. 

2 kommenttia:

 1. Matkailevat taimet 😁 mukava tuliainen! Ei ihan joka taimi samaan petiin pääsekään 😁
  T. Tyylimurun Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ja rakkaudella kasvatettu siemenestä saakka :D

   Poista

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.