lauantai 4. kesäkuuta 2022

Chilipäivitys

Parvekepuutarhan elämä soljuu rauhallisesti eteenpäin. Hiljaista kasvua ja varttumista tapahtuu kokoajan. Rauhaa rikkoo vain muutamien harsosääskien härvääminen. Kelta-ansoja piti jo asentaa, mutta aika puhtaina ne ovat pysyneet. Ilmeisesti kookos ei ole niille niinkään otollinen paikka lisääntyä. 

Chilin valkoisia kukkia viidessä pienessä kuvassa, eri lajikkeita
Kukinta on alkanut useimmissa lajikkeissa. Kaunis pieni valkoinen kukka, joka on kuitenkin jokaisella erilainen. 
Naga Morich chilissä on nuppuja
Naga Morich vasta aloittelee kukintaa. On viimeisin innostuja tämän vuoden lajikkeista. Näitä jätin itselleni kaksi kasvia. Kaikkia muita lajikkeita on vain yksi yksilö saanut paikan parvekepuutarhalta. Tavoitteena on pitää tänä vuonna kasvusto maltillisena :D
Suippopaprikan palkoja
Lidlin suippopaprikasta taltioiduista siemenistä on kasvanut ihan uskottava kasvi. Tuottaa jo hedelmääkin innokkaasti. Alkuperämääksi on ilmoitettu Espanja. Ei mitää hajua kasvista muuten. Kokeilumeiningillä mennään. Talvella syömäni pikkupaprikat olivat maukkaita. Sellaisia odotellessa :D
Pyöreä paprika joka on vielä vihreä
Toinen paprikalajikkeeni on Sweet Apple Kampe, josta on odotettavissa kämmeneen mahtuva hedelmä. Lupauksena tälle on raikasta makeutta. Paksukuorinen paprika kasvaa keltaisesta punaiseen. Vielä on matkaa maisteluun. 

4 kommenttia:

 1. Kivan näköisiä kukkia. Toivottavasti kesä on suosiollinen viljelyillesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, niin toivon minäkin. Parveke vastaa kyllä hyvin kasvihuonetta ja usein satoa on riittänyt syysmyöhälle saakka.

   Poista
 2. Ai että, hyvältä näyttää ja kohta maistuu. Onpa hienoa, kun suippopaprika Lidlistä kasvaa noin reippaasti. Pitäisiköhän niille siemenille tehdä meilläkin muuta kuin heittää bioastiaan?

  T. Tyylimurun Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelin itsekin Lidlin paprikan intoa. Taisi olla niitä harvoja siemeniä jotka itivät heti ja ennätysajassa tänä vuonna. Katsoo sitten mitä noista valmistuu.

   Poista

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.