lauantai 18. kesäkuuta 2022

Pian pääsee maistelemaan

Ensimmäinen podi jo punastelee lupaavasti. Tätä päästään jo pian paistelemaan. Kyseessä on Escondida chili Uudesta Mexicosta. 

Kuvausten perusteella on keskitulinen ja hyvä chili ruuan valmistamiseen. 

Kasvi kukkii nyt runsaasti. Jos kaikista jotakin valmistuu niin siitä saisi jo useamman kuukauden tarpeen :D

Punainen chili näykyy taustalla. Etualalla kasvin lehtien epätarkkaa vihreyttä koko kuvan ympäri.

Kovasti on jo odottanut sitä hetkeä kun saa vastapoimitusta chilistä valmistaa ruokaa tai popsia sellaisenaan. Kaapit ja pakkaset ovat vielä täynnä edellisiä satoja. Säilötty tai pakastettu on hyvä, mutta tuore on aina erilainen hyödynnettävä. Hienoa kuitenkin on, että vuoden chilit saa tuotettua itse. Jotakin kummaa tyydytystä se tuo elämään. 

Escondisa-chilin palko lähietäisyydeltä. Alta punainen kannasta vielä vihreä.
Tänään on ohjemassa parvekepuutarhan kastelujärjestelmien huolto ja täydennys. Tältäkin oli päässyt vesisäiliö tyhjentymään. Asuu parin litran Pauliinassa. Onneksi ei ollut vielä haitannut kasvua ja kehittymistä. 

2 kommenttia:

  1. Kerro sitten, minkä makuinen chilistä on tullut. Onkohan Suomessa kasvatettu chili millään tavalla erilainen kuin ulkomailta tuotu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli oikein hyvä ja maukas uusi tuttavuus. Keskitulinen, hedelmäinen ja raikas. Helppo chili kaikinpuolin. En osaa arvioida onko erilaisia, mutta ainahan se vastapoimittu on omalla tavallaan maukas :)

      Poista

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.