lauantai 16. heinäkuuta 2022

Puutarhapäivitys

Pian on kuukausi vierähtänyt edellisestä postauksesta. Paljon on sinä aikana tapahtunut niin parvekkeella kuin sen ulkopuolella. Lomia on tullut vietetyksi ja reissut ovat vieneet ihan muihin maisemiin useammaksi viikoksi. Jo keväällä valmistellessani plantaasia koitin ottaa pitkät erot huomioon. Ja hyvin tuli otettua. Kaikki kasvit elossa ja voivat hyvin 😀

Käytössä oli kastelukiteet, Blumaten järjestelmän eri osia ja altakasteluruukkuja tuunattuna. Lisäksi oli varalla yksi kaksijalkainen varakastelija. Ja hän olikin tarpeen sen hellejakson turvaajana, joka Suomeen iski poissaollessamme. 

Paprika joka on jo melkein punainen

Paprikat (Sweet Apple Kumpe) ovat pisimmälle ehtineet ja olemme näitä jo päässeet maistelemaan. Hyvä tuttavuus. Samoin punastelee hyvää vauhtia Lidlin suippopaprikasta ottamani siemenet. Tai hedelmä siellä punastelee. 

Lidlin suippipaprika valmistuu

Starfish tuottaa mukavasti satoa sekin. Vihreitä vielä kaikki, mutta on tässä kesää jäljelläkin. 
Starfish chili

Habanero Orange on yksi omia suosikkejani. Siitäkin on tulossa maistiaisia jossakin kohti.
Habanero

Jalapenot ovat myös hyvässä vauhdissa. Lähinnä kypsyttelevät podejaan, enää ei niinkään kukkia. Ehkä myöhemmin uudelleen. 



Naga etenee hitaasti. Kukkii kyllä valtavasti, mutta hedelmää ei tule eikä havaittavaa siitepölyäkään. Ensimmäistä kertaa minulla kasvatuksessa. Jos joku kokeneempi tietää hyviä vinkkejä niin saa kertoa. Yksi yrittäjä löytyy kyllä näistäkin. On kaksi kasvia kasvamassa. 
Naga Morisch

Yksi helppo suosikkini on Lemon Drop. Tänä vuonna siitä tuli pitkästä aikaa köynnöstävä kasvi. Hyvin tuottaa sekin. Hienoista värimuutosta on jo havaittavissa. 
Lemon Drop

Ja mikä parasta! Tuholaisia ei ole tänä vuonna (vielä) erityisemmin näkynyt. Muutama kirva ennen reissua, mutta ne saatiin karkotettua alkuunsa. 

2 kommenttia:

  1. Hyvännäköinen plantaasi! Sulla onkin fiksu kastelujärjestelmä! Ei tarvi naapureita hälyttää kastelemaan lomareissujen ajaksi 👌

    Tyylimurun Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, laiskan puutarhurinkin etu on että plantaasi huoltaa itseään :D Hyvin ovat toimineet nämä tämän kesän viritykset ja vesi on riittänyt yllättävänkin hyvin.

      Poista

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.