sunnuntai 7. tammikuuta 2024

Kausi 2024 alkaa

 Vuoden 2024 kausi on aloitettu. 

Viime kausi meni ihan hutiin. Mitkään omat kasvatukset eivät lopultakaan lähteneet liikkeelle. Puutarhalta hommasin pari tainta ja niistä on yksi nyt talvehtinut hienosti. Pääsee varmasti seuraavalle satokaudelle. Talvehtijoita on lisäksi kaksi muuta konkaria. Hyvissä voimissa nekin. 

Kirvainvaasio on ollut tiukasti mukana niissä, mutta nyt vaikuttaa että sekin on saatu hallintaan. On kyllä jouduttu käyttämään kovempiakin otteita. Toivon vain, että siellä ei ole nyt uusiin kasvustoihin tarttuvaa lajiketta mukana. 

Välipäivinä uskaltauduin laittamaan siemeniä lautalle kasvamaan. Laitoin reippaasti eri siemeniä edellisen kauden kokemusten mukaisesti. Josko joku niistä lähtisi liikkeelle. Alkuun ei tapahtunut mitään ja epäilinkin että saan tehdä vielä uusintayrityksiä. On noita siemeniä kuitenkin aika paljon olemassa. 

Lähdin reissulle muutamaksi päiväksi. Palatessani lautalla oli kuin olikin jo elämää 😀 Lähes kaikissa lajeissa on jotakin muutosta havaittavissa. Uskon, että niistä saa ihan kelpo puutarhaa pystytettyä vielä. Isompien kohdalla voi jo miettiä purkitusta. 


Lautalla ovat: 
 1. Naga morish
 2. Lemon drop
 3. Carolina reaper
 4. Bolivian rainbow
 5. Habanero orange
 6. Habanero red
 7. King crimson
 8. Jalapeno orange
 9. Uruguay seasoning
 10. Kanon pepper
 11. Starfish
 12. Habanero snow white
Ihan innoissaan saa olla taas! Tämäkin blogi tässä aktivoituu seuraamaan kasvukauden elämää purkissa ja puutarhassa. Tai parvekepuutarhahan se oikeasti on. 


4 kommenttia:

 1. Toivottavasti idätykset kasvaa hyvää vauhtia. On tosi hauskaa seurata chilejäsi satokauteen loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen itsekin enemmän kuin innoissani. Viime vuonna kun ei itänyt yksikään oma siemen. Nyt niitä on vaikka kuinka monta. Viidakkoa vissiin rakentelen parvekkeelle :D

   Poista
 2. Hyvää idätystä tälle vuodelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nyt odottaakin innolla kun viime vuonna ei oikein mikään lähtenyt kasvuun.

   Poista

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.