tiistai 9. tammikuuta 2024

Valoja ja asennuksia

Jo aikaa sitten päätin uusia chilien valo-osastoa. Muutamia sekavaloja minulla on jo valmiiksi ja toki käytän niitä. Halusin siirtää idätys/taimivaiheessa niitä hieman pois pöydältä ja haaveenani oli jonkin sortin listavalot jotka voi kiinnittää kirjahyllyyn. 

Nelson Gardenilla oli sopivan mittaista kiskoa tarjolla ja tyydyin valmisratkaisuus. Otin 85 cm pitkän listan ja sille kaveriksi yksi jatkolista. Näin sain sekä pöydälle, että kirjahyllyyn lisävaloa taimille. 


Pöydälle pidikkeeksi löyi kätevä imukuppiteline jonka sai ikkunaan kiinni. Pitävyyttä vielä hieman jännitän, mutta toistaiseksi se on pysynyt paikoillaan. Imukupeilla saa myös mukavasti säädettyä korkeutta jatkossa kun taimet kasvavat. 


Kirjahyllyyn mahtui hyvin yksi kasvualusta. Täällä varttuvat siemenet idätyslautanpäällä. Kuvaushetkellä suojakupu on poissa paikaltaan. Pikkutaimet pääsevät lähipäivinä ensipurkkeihinsa ja omaan yksiöönsä jatkamaan kasvua. 

Kirjahyllyn takaseinällä on hupi-lööppi jonka sain eläköityessäni joulukuussa. Jotain tarkempaa TÄÄLLÄ  ja TÄÄLLÄ Nyt sitten on aikaa hoivata pikkutaimia paljon enemmän kuin silloin kun päivät kuluivat työpaikalla tai työn ääressä etäpäivinä. 


Ihan itse asensin 😅
Viimeinkin löysin hyvän käyttötarkoituksen isännän Gorillateipille. Ei tarvittu ruuveja tai muttereita vasaroista puhumattakaan. Ihan vaan teipillä hakaneula hyllyyn ja siitä sitten lenksulla ja pussinsulkijoilla lista roikkumaan halutulle korkeudelle. Kätevää, eikö totta :D 

Mikä on sinun kätevin asennuskikkasi? Kuulisin siitä mielelläni. 

4 kommenttia:

 1. Itse delegoin asennukset isännälle. Eikös ole kätevä? 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin kätevää :) Aina jos voi delegoida on voiton puolella.

   Poista
 2. No juu, entisessä työpaikassa sai välillä keksiä omasta päästä vaikka ja mitä macgyver juttuja. Naulat, ruuvit, teipit ja kettinkiviritykset tulivat tutuiksi. En tosin voi niitä suositella. Hätä keinot keksii oli silloin hyvin tyypillistä. Mutta hyvä sinä, chilin aluilla hyvät oltavat taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Osa on lähtenyt jo hyvin kasvuun.
   Hyvät neuvot ja mielikuvitus auttaa monen asennushomman toteutuksessa, jos/kun siten muka ainoaa oikeaa ei ole saatavilla :D

   Poista

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.