keskiviikko 31. tammikuuta 2024

Helmikuu alkaa

Valo ja lämpö on tehneet tehtävänsä. Lehtiä pukkaa lisää ja pienet taimet vahvistuvat. Vielä ei voi huokaista jännitystä, sillä varmuutta ei ole että kaikki pääsevät tuottavaksi kasviksi saakka. 

Oma huoleni on seuraavaksi kastelun tarkkaileminen. Pikkuruukuissa ei ole ruukkusoraa pohjalla, joten liikakastelun vaara on aina olemassa. Kasvualusta on lisäksi kookosta, joka kyllä sitoo vettä mutta päästää sisä myös alustalle jos kastelee päältä. Altakastelua chileille suositellaan. Pikkutaimien juuristo ei välttämättä vielä ulotu pohjaan saakka, joten joka toinen kastelu on vielä yläkautta. Moninaiset ovat chilinkasvattajan huolet :D 

Vähän saavat jo ravinteita kasteluvedestä. Senkin kanssa saa olla tarkkana. Liika lannoitus kyllä tuhoaa komeatkin kasvit hetkessä. 


Talvehtiva Carolina Reaper on tuottanut kaikenlasta huolta koko talven. Sitä on vaivannut sinnikäs tuholaisten kirjo viime kesästä saakka. Melkein kaikki keinot on jo käytetty, paitsi petopunkkien käyttäminen. Tällähetkellä on ilmeistä että niitä tarvitaan ensi kesänä parvekepuutarhassa. 
Reaperiin koitan vielä ennen ulos siirtämistä juuriston pesua. Se kaipaa myös isompaa ruukkua niin yhdistän siihen saumaan. 
Hauskan lehden se on pukannut iloksi. Lehti jossa on kaksi päälehtituotua. Harvemmin tavattu. Luulin ensin (ötökkäjahdissa ollessani) että siellä piilee joku pahin kun on lehti niin kääntänyt itsensä linkkuun. Ei ollut pahiksia vaan hauska lehti jonka avasin auki. Lajikkeita lisäsin vielä kolme lisää. Kaikki itämään laitetut näkyvät idätystaulukossa. Tällä hetkellä näyttää että numerot 6 ja 7 jäävät edelleen haaveiksi. Varsinaista elämää ei ole näkyvillä vielä. 
Muuten taimia on tulossa yli oman tarpeen. 

Yli jäävät hyvät ja tanakat taimet päätyvät myyntiin. Saa kysellä ja varata, jos kiinnostaa. Taimien sijainti itäinen Helsinki. 


2 kommenttia:

  1. Jännä vaihe! On siinä oma homma huolehtia kaikesta , mutta toivottavasti suurin osa taimista menestyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kasvun seuraaminen on kiehtovaa. Ja paljon on huolehdittavaa, ihan kuin missä tahansa elämän alussa. Keinot vain vaihtelevat :D

      Poista

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.