lauantai 12. maaliskuuta 2022

Kasvukauden valmisteluja

 Taimitarhaa on tänään vähän kohenneltu ja perustettu alustaa uudelleen. Piskuiset ruukut lisääntyvät, niin tarvitsevat enemmän tilaa. Alla lämpömatto, maton päällä Ikean kenkäalusta, alustalla lumppukuitua pohjalla ja niiden päällä ruukut. Kosteus pysyy tasaisempana, enkä vahingossa kuivaa koko kasvustoa pilalle. 

Taimiruukkuja alustan päällä vierivieressä. Vasemmalla isompia taimia, oikealla vasta sirkkalehdet näkyvissä

Tomaatintaimet pääsivät myös multaan tänään. Hyvin ovat itäneet :) 
Montufar yrittää edelleen itää, ei vaan lähde. Ei sitten millään. Monet konstit on sen kanssa jo kokeitu. Toiseksi viimenen siemen menossa. 

Idätyslaitalla siemeniä ja muutama sirkkalehdillä oleva tomaatin alku


Parvekkeella on havaittavissa myös elämää. Ruohosipuli kurkottelee aurinkoa kohti. Se sai ympärilleen hieman uutta multaa. 

Kukkaruukussa talvehtinut ruohosipuli työntää vihreitä versoja esiinParvekepuutarha alkaa olla valmis uuteen kauteen. Olen hävittänyt kaikki vanhat mullat pois. Viime vuonna kamppailin vihannespunkin kanssa. Nyt koitan välttää, jos vaan mahdollista. En tiedä missä punkki talvehtii, mutta jos mullassa tai vanhoissa juurissa, niin ei onnistu tällä kertaa. 

Parvekkeen pääty, jossa oikealla ansari ja vasemmalla ikkunaseinällä tyhjiä muovisia kasvuulaatioita

2 kommenttia:

 1. Ihania uusia alkuja! Itse haaveilen pienestä kasvihuoneesta. Jahka koronasta päästään, mies lupasi, että voidaan ainakin käydä katselemassa sellaisia. Se on jo mukava lupaus.

  Minna
  https://www.lily.fi/blogit/tahan-on-tultu/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on innostava ajatus. Kaikenlainen pienikin kasvattelu tuo paljon iloa itselle ja toisille.

   Poista

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.