lauantai 5. maaliskuuta 2022

Taimitarhalla kaikki hvyin

 Taimitarhalla on kaikki hyvin. Pienet taimenalut vahvistuvat kovaa kyytiä. Valoa ja lämpöä on säädetty lisää ja nyt sitä on tarjolla niille yllin kyllin. Minun valoni on sekavaloa. Mukana on punaisen hehkua ja sinisen sävyä ja ihan muuten vaan kasvivaloa :D

Kaksi chilin taina kuvassa. Sirkkalehdet ovat saaneet toisen parin lehtiä seurakseen

Valaistuksen osalta on montaa ohjetta ja neuvoa liikkeellä. Varmasti myös lajikkeilla on eroja tarvitsemansa valon tyypistä. Pääasia on että sitä on saatavilla. Suomessa on pääosin alkuvuodesta aina pimeää ja hämärää. Lisävaloa tarvitaan päivittäin. 
Oma valoni on päällä noin 10 tuntia tällä hetkellä. Keskipäivällä on on vähän taukoa ja toivon että aurinko kilottaa silloin energiaansa likaisten ikkunoiden läpi.  

Tänään olen herättelemässä myös tomaatin siemeniä eloon. Idätyslautalle laitan nekin alkuun, jotta tilaa säästyy vielä pöydältä. 
Tomaatilla ei ollut viime kesänä odotettua menestystä. Sain kyllä tosi hyvän taimen kesään saakka. Kylvin minitomaattia, mutta sainkin pihvitomaattia. Hyvää oli toki sekin, varresta tuli joku 7-8 tomaattia ja kukin puolikiloinen. 
Nyt sitten uutta yritystä minitomaateista :D 

6 kommenttia:

 1. Mukavaa tomaatin kylvöä! Chilit näyttävät jo terhakkailta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos ❤️ Sieltä se elämisen voima puskee ylös vinhaa vauhtia. Taimet kasvavat sanan mukaisesti silmissä.

  VastaaPoista
 3. Pitäisipä nyt itekkin laitella jo jotain itämään. Tulevana keväänä onkin paljon puutarhatöitä tiedossa 🤩

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhatyö ovat usein rentouttavaa puuhaa. Sitä uppoutuu kasvien kanssa touhuamaan pitkiksi ajoiksi. Iloa ja valoa tuovat tullessaan :)

   Poista
 4. Taimitarha! Mikä ihana asia. Itse haaveilen pienestä kasvihuoneesta (hyvin pienestä, sellaisesta, joka mahtuu alaterassin luonto-osioon), jossa saisimme kymmenvuotiaan kanssa istuttaa tomaattia, yrittä jne. ja ihmetellä kasvua.

  Minna
  https://www.lily.fi/blogit/tahan-on-tultu/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yrttien kasvattaminen on mukavaa yhdessä tekemistä. Minulla on parvekkeellä myös tämmöinen, mutta puolikas, eli 60cm syvä https://www.tuontitukku.fi/piha-ja-puutarha/kasvihuone-vienna-120x120x167cm-ihanteellinen-parvekekasvihuone/p/6410413151413/
   En ole raaskinut luopua, vaikka parveke on lasitettu.

   Poista

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.