Erilaisia keittoja on tullut kokeiltua viime aikoina. Tänään käsittelyyn pääsivät punaiset linssit. Suunnitelmissa oli retkievääksi soveltuva lämmin keitto.
Linssikeitto oli helppo tehdä ja chili sopi sinne mainiosti. Käytän usein mietoja chilejä, jotta kaikki syövät keittojani :D Tänään menin yhdellä Lemon Dropilla. Omaan makuun olisi vielä voinut lisätä vaikka paria muutakin lajiketta lisäksi. Tässäkin oli kyllä ihan mukavasti lämpöä tuottavaa makukirjoa.
Näitä tarvittiin tänään
- 2 sipulia
- Pala inkivääriä
- Öljyä
- Chiliä maun mukaan
- Kurkumaa
- Suolaa
- Mutti tomaattimurskaa
Tomaattipyrettä - n. 1 l vettä
- 2,5 dl punaisia linssejä
- 3 dl kookosmaitoa
Koskenlaskija juustoa
1) Pilko sipulit ja inkivääri pieneksi. Lisää kattilaan sipulisilppu, inkivääripalat, öljy sekä kaikki mausteet. Kuullota ja anna makujen herätä.
2) Lisää tomaattimurska ja vesi
3) Lisää huuhdellut linssit kattilaan ja jätä keitto kiehumaan noin 20 min
4) Lisää joukkoon kookosmaito sekä loput mausteet ja tarkista maku. Lisää suolaa!
5) Soseuta sauvasekoittimella keitto samettiseksi
Ja sitten ei kun syömään :)
Tällä kertaa se päätyi termospulloon ja pääsi retkievääksi Kalkkirantaan hienojen kevättalvimaisemien keskelle.
Olipa hieno retkipäivä. Aurinko helli, maisema rauhoitti, kuuma linssikeitto lämmitti ja kahvi kruunasi nautinnon ❤️
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.