maanantai 28. helmikuuta 2022

Hotwings

Pitkään on tehnyt mieli laittaa kanansiipiä. Hyvä paketti tarttui kaupasta mukaan ja tuumasta toimeen. 

Tein alkuun mausteseoksen. Valmista Poppamiehen Rub-sekoitusta, paprikarouhetta ja leivinjauhetta. 

Mausteainekset RUB-sekoitus, leivinjauhe ja paprikarouhe
 Paprikarouheella vähän jatkoin valmista RUBia ja lisäksi meni pari ruokalusikallista leivinjauhetta. Jos kaikki syöjät ovat chilin ystäviä, niin RUBia ei tarvitse jatkaa paprikarouheella. Meillä on monenlaista syöjää, joten varmuuden vuoksi jatkan vähän. 

Mausteseos jossa käsin pyöraytetään kanansiipeä

Siipipalat pyöräytetään mausteseoksessa. 

Kasa kanansiipiä kuivamaustettuna

Siipipalat saavat maustua puolisen tuntia. Uuni lämmitetään 200 asteeseen ja siipipalat ritilän päälle paistumaan. Ritilän alle kannattaa laittaa pelti ja leivinpaperi, niin mahdolliset ylimääräiset rasvat tippuvat pellille eivätkä uunin pohjalle. 

Siipipalat uunissa ritilän päällä

Paistoaika n. 40 min. Puolessa välissä voi kanapalat kääntää niin tulee tasaisempi paisto. 


Valmiit siipipalat asetetaan vuokaan ja tarjoillaan kuumana, sellaisenaan tai vihanneksilla höystettynä. 


Kastikkeena aikaisemmin valmistamaani BBQ-kastiketta. Kerrassaan taivaallinen yhdistelmä. 
Bon Appetit

3 kommenttia:

  1. Vähänkö herahti vesi taas kielelle. Pieni tulisuus ruoassa just hyvä, maun mukaanhan sen saakin säädellä. Nams tällekin reseptille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noista tuli kyllä tosi hyviä. Osuutta oli varmaan leivinjauheella jota mausteseoksessa oli. Täytyy tehdä toistekin. Kaikki meni mitä teki ja onnettomia katseita tuli tyhjää vuokaa kohden useampaan kertaan :D

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.