tiistai 8. helmikuuta 2022

Chilillä maustetut silakkarullat

Joitakin ruoka-aineita rakastan. Aasialaisia mausteita ja aineksia nyt erityisesti. Netin syövereistä löysin jostakin chili-silakkarullien ohjeen, joka on aikaa myöten kehittynyt omassa keittiössä. Tämä on yksi luottoresepteistäni, jota tulee tehtyä melko usein. 

Näitä syödessä mielikin virkistyy ja varoituksen sanana se, että näihin voi jäädä koukkuun 😉 

Thaikku-silakat siis näin kokeilevan keittiön ohjeilla:

Silakoita n. 600-700gr
Sipulirouhetta tai tuoretta
Tilliä, kuivattua tai tuoretta

Liemi:
4 dl vettä
1-2 dl etikkaa, oman mieltymyksen mukaan
2 tl suolaa
pala tuoretta inkivääriä
punaista chiliä
vihreää chiliä
sitruunaruohoa paloina
kaffrin lehtiä
kokonaisia pippureita
tuoretta korianteria

Silakat asetellaan alustalle (pergamiinipaperia käytän itse), sirotellaan sipulirouheet ja tilli fileiden päälle. Silakat kääritään rullalle ja laitetaan kuumaa kestävään vuokaan.

Liemi kiehautetaan ja kaadetaan silakoiden päälle.
Silakat kysyvät sopiviksi ihan kiehuvana lisätyllä liemellä. Jos epäilee niin astian voi laittaa vaikka uuniin hetkeksi. 

Nautitaan jääkaappikylmänä sellaisenaan tai osana isompaa ateriaa. 

Silakkarullat valkoisella lautasella, joiden päällä punaisia chilin palasia

Silakkarullat

4 kommenttia:

  1. Mukavan erilainen kalaohje. Tätä täytyy ottaa kokeiluun!
    https://www.lily.fi/blogit/paakallokiitaja/

    VastaaPoista
  2. Silakka chililla kuulostaa todella eksoottiselta mutta on varmasti herkullinen! Mukavaa viikonjatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ne sopivat yllättävän hyvin yhteen.

      Poista

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.