keskiviikko 9. helmikuuta 2022

Kanaa aasialaisittain

Pitkään on ollut suunnitteilla rakastamistani aineksista valmistettua kanaa. Joku vaan niin kiehtoo, kun ruuassa maistuu kirpeys, happamuus, makeus, suolaisuus ja tulisuus yhtenä tasapainoisena kokonaisuutena. Itämaisen keittiön perusmausteita löytyykin aina kotoa. Moniin itämaisen keittiön ruokiin syntyy tyypillinen maukas liemi. Ja sitä usein teenkin reilusti, sillä maistellessa makuja kohdalleen sitä kuitenkin hupenee ennen h-hetkeä 😂ja koska en ole kokki, niin täytyykin vaihe vaiheelta tarkistella mihin suuntaan keitoksen maku on kehittymässä. Chilin kanssa saan myös taiteilla, koska oma mieltymykseni on huomattavasti vahvempi kuin muiden. Usein otan itselleni erikseen annoksen, jossa on vahvempi chili. 


Näitä tarvittiin tänään: 

  • Kanaa
  • Tuoretta inkivääriä
  • Sipulia
  • Valkosipulia
  • Kesäkurpitsaa
  • Kurkumaa, jauheena
  • Paprikaa, jauheena
  • Paprikaa, tuoreena
  • Tomaattia
  • Chiliä
  • Öljyä
  • Tuoretta korianteria
  • Kookosmaitoa
  • Sitruunaruohoa
  • Limetin lehtiä
  • Suolaa
  • Hitunen ruokosokeria
  • Limen mehua
  • Kalakastiketta

Pilkottuja aineksia lautasella

Ainekset pilkotaanpieneksi, inkiväärin raastetaan karkealla terällä. Chiliksi valikoitui tällä kertaa Habanero Orange ja Hungarian Hot Wax. 
Kanat pieneksi ja öljyyn paistumaan. Kun ne ovat kullanruskeita lisätään mukaan sipulit.

Kanapalat ja sipulit wokkipannussa paistumassa

Loput pilkotut ainekset pannulle ja hetken aikaa saavat paistua. Kalakastike, sitruunamehu ja kuivat mausteet lisätään. Lopuksi sekaan kookosmaito tai -kerma. Suola tarkistetaan ja lisätään tarvittaessa. 

Wokissa kaikki ainekset ja kookosmaito

Vähän ennen tarjoilua lisätään mukaan tomaatit ja pilkottu korianteri. 

Ja hyvää tuli 😋 Kanan kaveriksi sopi riisi-ohra-lisuke.

Annos jossa lisänä riisiä ja ohraa

Bon Appetit!






2 kommenttia:

  1. Vaikuttaapa todella hyvältä, ja näyttää suorastaan herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Ihan lempi aineksiani oli tuossa kanaruuassa

    VastaaPoista

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.