torstai 10. helmikuuta 2022

Pää pystyyn, kevät tulee

Koko idätyslautan uudelleen perustaminen on tuottanut toivottavaa tulosta jo muutamassa päivässä. Elämää on havaittavissa enenevässä määrin. Usko tulevaan satokauteen on noussut kummasti. 

Joskus siementen itäminen ottaa aikaa ja kysyy kasvattajalta kärsivällisyyttä. Tänä vuonna ymmärsin kyllä, että nyt ei ole siemenissä ongelmaa, vaan jotakin on tapahtunut käsittelyvaiheessa tai alustan perustamisessa. Yksi mahdollisuus on se että koska desinfioin kiehuvalla vedellä käyttämäni oasis-sienen, niin se on ollut liian lämmin vielä siinä vaiheessa kun siemeniä on aseteltu astiaan. Tämä on vain arvelua. Oasis vetää paljon vettä itseensä ja varmaan säilöö myös sen lämmön sisäänsä. Ja en todellakaan laittanut suoraan sinne siemeniä. 

No nyt on kolmas sarja menossa ja useimmat näyttävät elon merkkejä. Voi olla vain tyytyväinen. Innokkaimpana tästä porukasta on liikkeellä Habanero Orange. 

Siemenestä on noussu sirkkalehdet näkyviin


Habanero on yksi suosikeistani keittiössä. Sen hedelmäinen ja juuri sopivasti potkua antava aromi sopii mielestäni mihin vaan. Tätä en laita sellaisenaan ruokiin, joita muut syövät.  Yleensä sekoitan tätä hieman  miedomman chilin kanssa yhteen. Molempien parhaimmat puolet pääsevät esiin, mutta ei hyökkää maistajansa kimppuun. 

Kevät innostaa taas. Aurinkokin paistaa iloisesti tänään. 


2 kommenttia:

  1. missä se kevät on?taitaa olla syvällä hangessa.

    VastaaPoista
  2. Siellähän se vielä lymyää, mutta ennakkovalmistelut on aloitettu :)

    VastaaPoista

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.