sunnuntai 6. helmikuuta 2022

Chilihillo

Yksi perheemme suosikeista on paholaisenhilloke. Kannattaa heti alkuun lähteä tekemään isompaa satsia, sillä aromien tarkistuksessa kuluu valmistuvaa hilloa monta lusikallista :D

Tarvikkeet:

  • pari-kolme isoa paprikaa
  • oman sadon chilejä reilusti
  • 1 dl viinietikkaa 
  • liraus balsamikokastiketta
  • liraus tavallista etikkaa 
  • n. 5 dl hillosokeria
Halkaistuja eri värisiä chilipalkoja


Alkuun chili palasiksi. Poistin varmuuden vuoksi ne siemenistä ja kiinnikkeistä, jotta tuotosta syövät muutkin kuin minä. Paprikat myös pieneksi. Käytin apuna koneellista silppuamista, vaikka rakenteellisesti pieneksi pilkkominen olisi ollut parempi vaihtoehto. 

Ainekset poreilevat kattilassa
Chilit, paprikat ja etikat kattilaan. Annetaan kiehua muutamia minuutteja. 

Lisätään sekaan hillosokeri ja annetaan vielä porista ainakin vartin verran. Katso tarkemmin hillosokeripussin kyljestä, mikä on tekemällesi hillomäärälle sopiva. 

Täysinäinen hillopurkki ilman kantta

 

Keittelin lasipurkit myös vedessä, niin ovat varmasti puhtaita. Purkitus ja kylmään. Sieltä on hyvä ottaa. Sopii mainiosti juustojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.