Kokeilussa tänään täytetyt chilit. Joskus olen ravintolassa tilannut vastaavia, jotka ovat olleet oikein maukkaita. Ei polttavan tulista, mutta timmiä silti. Nyt on aika kokeilla onnistuuko itse saamaan maukkaita uunichilejä.
Näitä tarvitaan:
chilejä
tuorejuustoa
katkarapuja
korianteria
limen mehua
öljyä
emmentaljuustoraastetta
Alkuun valitsin isoimmat lajikkeet käsittelyyn.
Chilit
Jalapenot soveltuvat oikein hyvin. Lisäksi mukaan pääsivät Lemon Drop ja Aji Cristal sekä tunnistamaton tuliaischili. Muutama pieni Habanero Orange piti laittaa kokeiluun.
Halkaistut ja puhdistetut
Esikäsittelyssä siemenet pois ja mahdolliset valkoiset kiinnikkeet, jotka ovat niitä voimakkaimpia osia. Muista suojata kädet käsitellessäsi chilejä!
Pannulla
Kypsytin halkaistuja chilejä öljyssä muutamia minuutteja. Palkoja kannattaa käännellä välillä niin kypsyminen on tasaisempaa. Chilien kypsyessä voi valmistaa niille sopivan täytteen.
Täytteen ainekset
Haluamasi tuorejuusto sopii ihan sinällään täytteeksi. Tälläkertaa laitoin isompiin mukaan myös katkarapu-korianteri-lime sekoitusta tuorejuuston kanssa.Jos olisi ollut isompi satsi kyseessä niin täytetahnan olisi voinut tehdä koneellisesti. Nyt vaan rouheasti veitsellä vähän pilkkoen 😀
Uunivuokassa
Palkojen pohjalle ja päälle laitoin emmentalraastetta vähän.
Valmis uuniin
Ja sitten ei kun uuniin grillivastuksen alle siksi aikaa että juusto sulaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.