torstai 24. helmikuuta 2022

Valojen säätämistä

 Pikkutaimille oli aika laittaa lisää valoa. 

Minulla ei ole hienoja rakennelmia taimien varttumiselle. Asuvat ihan työpoydällä ja valot sitten siellä päällä. Valojen tasoja säätelen taimien tarpeen mukaan. Melkoinen karvalakkimenetelmä se on :D

Olen ostanut eri aikoina kasvivaloja. Kaikki erilaisia ja ostohetkellä lupailluilta ominaisuuksiltaankin erilaisia. Viimevuosina olen käyttänyt niitä kaikkia yhtäaikaa eli monivalomenetelmä on käytössä. Hyvin toimii :D

Kasvutelttaa minulla ei ole vaan virittelen lisäheijastusta ja lämpösäteilyä varten foliorakennelman kasvuston ympäri. On hyvin toiminut sekin, sen aikaa kun tarvitsee. Alla on lämpömatto huolehtimassa siitä puolesta.

Taimipurkit alustalla ja alumiinifolio kiertää alustaa

Tuon valosäädön olisin voinut tehdä jo aikaisemmin. Muutama taimi kerkesi kasvattamaan turhan pitkää vartta ja sain ne jo tässä vaiheessa istuttaa uudelleen syvempään multaan. Siellä nyt ovat ja varmasti hyvä tulee jos muuten jaksavat pitää kasvuvauhtia yllä. 

Pikkupurkit asuvat isommalla alustalla, joka on lämpömaton päällä. Pohjalle laitoin kastelumaton palasen joka huolehtii taimien veden saannista pidempään. Pieni ruukku kuivuu nopeasti ja taimi sen mukana, jos ei joka hetki ole seuraamassa. 

taimipurkit kuvattuna suoraan yläpuolelta

Siellä ne nyt ovat lämpimässä ja valoisassa foliopesässään. Hyvin ovat taimet lähteneet kasvuun. Lehden alkujakin jo näkyvissä. Alkuvuoden pelkoon chilittömästä vuodesta ei enää ole. 




2 kommenttia:

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.